Doelgroep Kameleons
DOELGROEP KAMELEONS
Een bron van kennis en informatie!

Belangrijke documenten

Op deze pagina vind U alle belangrijke formulieren die U nodig hebt bij het starten of uitoefenen van de hobby.
Hebt U vragen over deze formulieren of over de wetgeving omtrent onze hobby, stel ze gerust op het forum of via ons vragen en opmerkingen formulier. Wij geven U hier graag advies over.

 

In België is het vanaf één reptiel verplicht dit te melden aan de overheid. Dit noemt men de meldingsplicht. Het houdt niet meer in dan het formulier in te vullen en binnen te brengen bij de dienst milieu van uw gemeente. Om het je makkelijker te maken hebben wij alvast aangeduid wat je juist moet invullen. Door hiernaast op het logo te klikken gaat U rechtstreeks naar het formulier dat je kunt afprinten. Eenmaal dat het afgeprint is vul je het in waar nodig en breng je het ingevulde formulier binnen op de milieudienst van je gemeente. Sommige gemeenten vragen een administratieve kost.
De meeste dieren vallen onder de CITES wetgeving, deze wetgeving is in drie klassen verdeeld.(klasse I, klasse II en klasse III) Voor klasse III dieren heb je geen documenten nodig. Maar als je dieren van klasse II wilt aankopen of verhandelen, dan moeten ze steeds vergezeld zijn met een overdrachtsverklaring. Om het je makkelijk te maken hebben wij een formulier opgesteld dat je online kunt invullen en afprinten. Let wel op dit formulier moet door beide partijen ingevuld en ondertekend worden. Druk hiernaast op het logo om naar het formulier te gaan.

Dieren van klasse I zijn gebonden aan de originele CITES papieren en als men deze dieren wil houden in gevangschap heb je toestemming nodig van de overheidsdienst CITES. Deze dienst zal zien of je deze soort mag houden in België en ze zien erop toe dat je over de juiste documenten beschikt.

 

Copyright © 2008 - 2011 DOELGROEP KAMELEONS