Doelgroep Kameleons
DOELGROEP KAMELEONS
Een bron van kennis en informatie!

Welkom op de startpagina van Doelgroep Kameleons!

Was je al langer op zoek naar een goede informatiebron over kameleons? Dan ben je hier aan het juiste adres! In onze vereniging is er heel wat informatie over het houden en verzorgen van kameleons beschikbaar en zijn er vele leden die al jaren succesvol kweken met verschillende soorten. Dus vraag maar, we delen graag onze kennis met U!

U kan al uw vragen via het vernieuwde forum stellen of op deze website wat rondneuzen, want dit is een bron van informatie. Bent U niet zo goed in het navigeren, probeer dan onze sitemap en U zult zien dat U snel de juiste weg vindt.

Bezoek onze website regelmatig, want er wordt geregeld een nieuwtje of een weetje op de website gezet. Dus mis dit niet!!!

Last updated : 25 oktober 2011

 

Vernieuwd Taxonomie 2010

Naar aanleiding van een multilocus phylogenetic studie is de soort Calumma tigris in een gans nieuw geslacht geplaatst, dit wil zeggen dat de familie Chamaeleonidae bestaat uit 11 geslachten namelijk: Archaius, Bradypodion, Calumma, Chamaeleo, Furcifer, Kinyongia, Nadzikambia, Trioceros, Brookesia, Rieppeleon en Rhampholeon.

De foto toont volgens de vernieuwde taxonomie een mannelijk exemplaar van Archaius tigris.

Copyright © Tom Verbraeken